De kou is in het land toegekomen, is uw auto klaar?

 • Leg uw auto in de watten
  Een winternazicht is geen overbodige luxe. Uw garagist checkt de batterij en de alternator, het peil van de antivriesvloeistof, de banden, de lichten, de batterijvloeistof, de antivries ruitenreiniger, de ruitenwissers en -sproeiers.
 • Neem geen koude start
  Maak uw auto (ook het dak) sneeuw- en vorstvrij voor u vertrekt. Het is ook voor u een goede opwarming. Duw het ontkoppelingspedaal in als u start, zo hoeven de mechanische delen in de versnellingen niet te draaien. Aarzel niet om in tweede versnelling te vertrekken op een glad wegdek, zo slippen uw wielen minder snel.
 • Houd uw ogen op de weg
  Pas uw snelheid aan op winterse wegen en rijd defensief. Verse sneeuw biedt uw wielen een betere grip dan bestaande sporen. Gaat u slippen of blokkeren uw wielen, geef dan geen gas meer, ontkoppel en schakel een versnelling hoger. Vergeet niet uw mistlamp aan te zetten bij winterse buien.

Zorg het volgende in je auto te hebben zitten

 • startkabels
 • sleepkabel
 • ijskrabber
 • antivriesspuitbus
 • slotspray
 • handschoenen
 • fluohesje
 • jas en muts
 • zaklamp
 • schroevendraaier
 • snackrepen
 • sneeuwkettingen
 • controleer bovendien uw reservewiel, de krik en de wielsleutel
Write a comment:

Garage Etoile - Bredestraat 206 - 2620 Hemiksem - BE0825.883.932 ©2018 Created by Kross.one - Kevin Duterne